Over POST-21

Openingstijden Ruilboekenkast:
Zaterdag 10.30-13.30 uur
Woensdag 11.00-14.00 uur

POST-21: Ruimte voor kunst, cultuur en ondernemen

POST-21 is een tijdelijke invulling van het voormalige postkantoor aan de Karel Doormanstraat nr. 21, te Oud-Beijerland. Tot de sloop van het pand is er ruimte voor diverse sociale, culturele en kunstzinnige projecten. Denk aan: workshops, netwerkbijeenkomsten, muziek en theater. De voormalige postwinkel, waar menig Beijerlander een nummertje heeft getrokken om post te versturen, is omgetoverd tot een creatieve ruimte met als blikvangers een grote tafel, een balie en kunst van Dennis Happé aan de muur. De ruimte kan in een oogwenk van setting worden veranderd. Bijvoorbeeld voor een intiem optreden, vergaderruimte of tot dansvloer.

De intentie van het project is om mensen met elkaar te verbinden. Elkaar te laten ontmoeten. Er zijn veel mensen met dezelfde ideeën en behoeften. Deze mensen kunnen we een podium bieden. Dus heb je een idee voor een evenement? Neem dan contact met ons op via: info@post-21.nl of bel met Dennis via 06-38564778.

Boeken ruilen

Bij de ingang van het postkantoor is de populaire RUILboekenkast te vinden. Sinds de start begin 2013 hebben we honderden boeken ontvangen die kunnen worden geruild. Gratis, voor niets! Dit met de gedachte de boeken weer in beweging te brengen. Kijk op https://www.facebook.com/RuilboekenkastOudBeijerland voor meer informatie.

Praktijk- en workshopruimte

Aan de zijkant van het gebouw (Abel Tasmanstraat) is de ingang voor het Praktijkgedeelte. Hier zijn ondernemers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, yoga en gezondheid gevestigd. Waaronder: Praktijk voor klassieke homeopathie en coaching  en Jolanda Ruissen met Yoga voor jongeren en een cursus Mindfulness.Daarnaast worden er diverse workshops aangeboden die op deze website worden aangekondigd.

Kunst en ontwerp

Initiatiefnemer Dennis Happé heeft zijn atelier (grafisch ontwerp en beeldende kunst) in de voormalige kantine van het postkantoor. Zijn werk is ook te zien in de ruimte aan de voorzijde van het pand.

Eigen initiatief

Heb je ideeën en wensen die passen in de bovenstaande introductie, neem dan vooral contact op! We vinden het leuk je te ontmoeten.

Ruimte huren in Oud-Beijerland?

Zowel de voormalige winkel (170 m2) als de praktijkruimte (100 m2) zijn per dagdeel te huur. Beide ruimtes zijn flexibel in te delen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een groep rond de tafel te zitten of de hele vloer vrij te maken. Wil je de ruimte komen bekijken of wil je meer weten? Neem contact op via het contactformulier of bel met Dennis Happé, 06-38564778.

Evenementen en workshops die bij POST-21 hebben plaatsgevonden: Intuïtief dansen, kunst en fotografie expositie, jubilieum of verjaardagsfeest met catering, receptie bijeenkomst, optreden muziek, workshop voetreflex, workshop persoonlijke ontwikkeling, cursus mindfulness,  yoga, kinderyoga, schilderworkshop, team-uitje, vergadering, lunch, sjamanisme, tibetaanse monniken, lezing psychologie, brainstormsessie, netwerkbijeenkomst, massage, fotografiestudio, filmopnames, flexwerken, boeken ruilen, leestafel, verhalenverteller, theater workshop, etc.